top of page

Bedrijven kunnen vaak aanspraak maken op subsidies. Lees hieronder of u mogelijk in aanmerking komt voor deze subsidies. Wijsman & Verburg Energy Systems helpt u kosteloos met het aanvragen van de subsidie. 

 

SDE++

Zodra je als ondernemer meer duurzame energie gaat produceren dan je zelf gebruikt, kom je in aanmerking voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++). Deze rijkssubsidie vergoedt het prijsverschil tussen grijze en groene energie, zodat jij de duurzaam geproduceerde groene stroom op de gewone energiemarkt kwijt kunt. Wederom is het totaalbedrag van 5 miljard euro SDE++ subsidie beschikbaar gesteld.

 

De openstelling van de SDE++ subsidie is vanaf 5 oktober 2021. 

 

ISDE

De ISDE subsidie is vanaf 1 januari 2021 ook aan te vragen als zakelijke gebruiker van een gebouw voor het verduurzamen van dit gebouw, met bijvoorbeeld zonnepanelen.

De subsidie voor zonnepanelen bedraagt € 125 per kW gezamenlijk piekvermogen. Het totaalvermogen van de installatie moet tussen de 15 - 100 kWp zijn.
Om in aanmerking te komen voor subsidie voor zonnepanelen moet u kunnen aantonen - door de jaarafrekening van het jaar voorafgaand aan de aanvraag - dat het totale netto elektriciteitsverbruik via de kleinverbruikersaansluiting (max. 3x80A) meer dan 50.000 kWh bedroeg. 


 

EIA

Het doel van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) is energiebesparing en de inzet van duurzame energie door het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. De EIA biedt u als ondernemer een fiscaal voordeel als u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de gebruikelijke afschrijving is 45,5% van de investeringskosten van deze bedrijfsmiddelen aftrekbaar van de fiscale winst. Over één of meer jaren hoeft u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting te betalen.

 

De EIA-regeling geldt bijvoorbeeld voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, LED verlichting, etc.

 

KIA

KIA staat voor Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Als u investeert in bepaalde bedrijfsmiddelen, komt u in aanmerking voor deze aftrek. Welke bedrijfsmiddelen in aanmerking komen, zijn vastgelegd. Om in 2021 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet u een bedrag tussen € 2.401 en € 328.721 investeren in bedrijfsmiddelen voor uw bedrijf.

bottom of page