Ontwerp zonder titel (1).png

Voordelen van zonnepanelen

Besparing

Grote besparing op elektriciteitskosten 

A++

Energielabel

Gunstig voor uw energielabel

Prijs

Aanschaf bij ons is nu goedkoper dan ooit!

Kwaliteit

Zonnepanelen van nu zijn efficiënter dan ooit!

Onbeperkt

Zonne-energie is onbeperkt voorhanden en eeuwigdurend

Milieu

Zonne-energie is goed voor het milieu doordat de CO2-uitstoot wordt gereduceerd 

Terugverdienen

Korte terugverdientijd van de aanschafkosten 

BTW-teruggave

Aantrekkelijke fiscale mogelijkheden zoals de BTW-teruggave

Woningwaarde

Door uw woning te voorzien van zonnepanelen stijgt de woningwaarde

Zonnepanelen

Opwekken van zonne-energie


Zonnepanelen bevatten cellen die photonen (lichtdeeltjes) opvangen. Deze lichtdeeltjes bevatten energie en kan worden omgezet naar gelijkstroom, waarvan een omvormer vervolgens weer bruikbare wisselstroom maakt.




Rendement


Wegen de kosten van zonnepanelen op tegen het rendement? Ons antwoord: ja! Zelfs ook los van subsidie en/of belastingaftrek. De terugverdientijd bedraagt – afhankelijk van de situatie – doorgaans zo’n 5 tot 7 jaar. Daarna is uw stroom kosteloos. Altijd de moeite waard dus! Neem contact met ons op als u eens een persoonlijke berekening wilt laten maken.




Welke panelen kies ik?


Dat is een kwestie van zowel rendement als smaak. In grote lijnen zijn er twee soorten. Polykristallijn: deze bestaan uit zonnecellen die uit meerdere grove kristallen zijn opgebouwd. Dat geeft het effect van blauwe gebroken scherven. De panelen geven een goed rendement en zijn gunstig geprijsd. Voor grote installaties én bij genoeg ruimte de beste keuze.
Monokristallijn: dit paneel is egaal zwart dankzij de geordende elektroden. Het is duurder dan polykristallijn maar kent een hogere opbrengst per m2. Bovendien wordt dit paneel door velen als ‘fraaier’ gezien.
Wij leveren panelen van diverse betrouwbare en gerenommeerde merken.




Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?


Dat hangt volledig van de situatie af. Op welke windrichting ligt het beschikbare dak? Hoeveel stroom gebruikt u per jaar? Hoe zuinig zijn uw apparaten? Rijdt u elektrisch?Het is allemaal van invloed. Een gemiddeld huishouden gebruikt zo’n 3300 kWh aan stroom per jaar. Daarvoor heb je 10 gemiddelde zonnepanelen nodig. Overigens biedt een plat dak minder plaats. Dat heeft te maken met de hellingsgraad. Hoe lager deze is, hoe meer schaduw en des te minder rendement.





BTW-teruggave


Ontwerp zonder titel (1).png

Ja, ik heb interesse in zonnepanelen voor mijn woning

Een kosteloos en vrijblijvend advies. 

Energie opwekken met zonnepanelen
 

Energie opwekken met zonnepanelen is vrij simpel; de natuur doet zijn werk wel. Er is weinig onderhoud nodig en zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Een duurzame investering dus! 

De investering is gemiddeld na zo'n 7 jaar terugverdiend. Daarnaast kun je, ook als particulier, aanspraak maken op de BTW teruggave.